Zorgen over communicatie Dijsselbloem

25 maart 2013 om 20:55 door © 2013 ANP
Zorgen over communicatie Dijsselbloem

DEN HAAG (ANP) - Het CDA maakt zich zorgen over de communicatie door minister van Financiën en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem over het reddingsplan voor Cyprus. Die communicatie is ,,weinig gelukkig'', zei CDA-Kamerlid Eddy van Hijum maandag over de commotie die ontstond nadat Dijsselbloem interviews had gegeven aan persbureau Reuters en de Financial Times.

,,Je moet uiterst zorgvuldig zijn. Veel banken zijn nog kwetsbaar en uitspraken kunnen consequenties hebben'', zegt Van Hijum. Ook vorige week ontstond er volgens hem onrust door de communicatie over het eerste reddingsplan voor Cyprus. ,,Dat is zorgwekkend. Zorgvuldigheid is ongelooflijk belangrijk; het gaat om het vertrouwen van de financiële markten.''

SP-Kamerlid Arnold Merkies typeert het optreden van Dijsselbloem als ,,niet handig''. Volgens hem is dit echter niet in ,,de orde van grootte van de flater van vorige week'' rond Dijsselbloems uitlatingen over spaartegoeden in de eurozone.

De Tweede Kamer debatteert dinsdag eind van de middag met Dijsselbloem over Cyprus. Een ruime Kamermeerderheid steunt het reddingsplan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d