Wegener verkoopt AutoTrack.nl

21 maart 2013 om 08:35 door © 2013 ANP
Wegener verkoopt AutoTrack.nl

APELDOORN (ANP) - Koninklijke Wegener heeft de onlinehandelsplaats voor auto's AutoTrack.nl verkocht aan De Persgroep. Dat maakte de uitgeverij donderdag bekend. Met de verkoop is een bedrag van 26 miljoen euro gemoeid. De Persgroep mag op zijn beurt voor 2 miljoen euro adverteren in de print- en onlinemedia van Wegener.

AutoTrack is de grootste website voor de in- en verkoop van auto's in Nederland met circa 1,2 miljoen unieke bezoekers per dag. De geconsolideerde boekwaarde aan het einde van vorig jaar bedroeg 3 miljoen euro. De website was onderdeel van Wegener Digital en de verkoop vindt plaats door middel van overdracht van aandelen. De directeur van Wegener Digital, Sander van den Hout, verhuist met AutoTrack mee naar De Persgroep.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d