Stekjes Anne Frankboom naar VS

23 maart 2013 om 22:50 door © 2013 ANP
Stekjes Anne Frankboom naar VS

NEW YORK (ANP) - Stekjes van de in 2010 omgewaaide Anne Frankboom in Amsterdam worden op elf plaatsen in de Verenigde Staten, onder andere op Ground Zero in New York, geplant. Dat meldde ABC News zaterdag.

De plaatsen waar de stekjes de grond in gaan, zijn uitgekozen door het Anne Frank Center in New York. Behalve in het herinneringspark voor de aanslagen op het World Trade Center in New York komen er jonge boompjes in de Holocaustcentra in de staten Michigan en Washington. De bedoeling is met de aanplant de herinnering aan Anne Frank levend te houden en tolerantie te promoten.

Anne Frank keek tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit het Achterhuis uit op de boom en schreef er over in haar dagboek.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d