Platenproducent Phil Ramone (72) overleden

30 maart 2013 om 20:10 door © 2013 ANP
Platenproducent Phil Ramone (72) overleden

NEW YORK (ANP) - Platenproducent en veelvoudig Grammy-winnaar Phil Ramone is zaterdag op 72-jarige leeftijd in een ziekenhuis in New York overleden, meldden Amerikaanse media.

Ramone, die werkte met artiesten als Barbra Streisand, Bob Dylon en Paul Simon, gold als een van de meest gerespecteerde figuren in de muziekindustrie. Geboren in Zuid-Afrika, studeerde Ramone klassiek viool aan de Juilliard School in New York voordat hij achter de schermen ging werken.

Als producer werkte hij mee aan Dylon's 'Blood on the Tracks', Billy Joel's '52nd Street' en Paul Simon's 'Still Crazy After All These Years', waarvoor hij de Grammy Award voor album van het jaar deelde. Gedurende zijn hele loopbaan won Ramone 14 Grammy's.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d