Nieuwe uniform politie bekend

7 maart 2013 om 20:22 door Romanca van Vuure/ANP
Nieuwe uniform politie bekend

Het nieuwe uniform van de politie dat in 2014 wordt ingevoerd, is bekend. Het uniform is donkerblauw met gele strepen en bestaat onder meer uit een polo en een cap. Dat is donderdag bekendgemaakt door het ministerie van Veiligheid en Justitie. 

Minister Ivo Opstelten heeft, na overeenstemming met korpsleiding en bonden, gekozen voor een nieuw operationeel uniform met 'meer functionaliteit, uitstraling en comfort'. Er komt ook een soepel en comfortabel veiligheidsvest bij.

Voor de nieuwe uitmonstering is niet over één nacht ijs gegaan. Er kon worden gekozen uit enkele modellen. Meer dan 33.000 betrokkenen gaven een reactie en daarvan sprak 65 procent zich uit voor het uniform met gele striping. Ook koos een meerderheid voor de polo (korte en lange mouwen) en de cap. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d