Moody's verlaagt ratings banken Cyprus

22 maart 2013 om 21:02 door © 2013 ANP
Moody's verlaagt ratings banken Cyprus

LIMASSOL (ANP) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van de Cypriotische banken met één stap verlaagd omdat het bureau vreest voor flinke verliezen voor de rekeninghouders en vanwege de onrust over de reddingsplannen voor Cyprus. Dat maakte Moody's vrijdag bekend.

De kredietwaardering van Bank of Cyprus, Cyprus Popular Bank en Hellenic Bank gaat nu naar Caa3. De banken lopen volgens Moody's risico op verdere afwaarderingen. Moody's maakt zich ook zorgen over extra beperkingen bij het opnemen van geld als de Cypriotische banken weer opengaan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d