Meer slachtoffers neonazi's na 1990

20 maart 2013 om 17:23 door Jurgen van der Hoeven
Meer slachtoffers neonazi's na 1990

Er zijn in Duitsland meer mensen vermoord door neonazi's en rechtse extremisten dan tot nu toe werd gedacht. De Duitse kranten Der Tagesspiegel en Die Zeit meldden woensdag na eigen onderzoek dat neonazi's en rechtse extremisten sinds de Duitse eenwording in oktober 1991 ongeveer 152 mensen hebben gedood. De bondsregering schatte het aantal doden door extreem rechts eerder nog op 63.

Oordelen van rechtbanken, gegevens van het Openbaar Ministerie en informatie van nabestaanden van doden zijn door de twee kranten onderzocht. Daaruit is gebleken dat de motieven van de daders in de gerechtelijke onderzoeken niet altijd goed zijn bekeken. Veel van de mensen die na 1990 waren vermoord, bleken slachtoffer van geweld van rechtse extremisten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d