Beatrix 'becommentarieert' eigen tv-portret

30 maart 2013 om 09:50 door © 2013 ANP
Beatrix 'becommentarieert' eigen tv-portret

HILVERSUM (ANP) - Niemand minder dan koningin Beatrix zelf 'levert commentaar' bij de beelden in het tv-portret dat de NOS van haar maakt. Het programma Beatrix, portret van een koningin is op zondagavond 28 april op Nederland 1 te zien.

De beelden worden ook van duiding voorzien door de koningin zelf. Daarvoor put de NOS uit alle tv-interviews die Beatrix de afgelopen decennia heeft gegeven, licht een woordvoerster van de omroep toe.

Televisiebeelden van Beatrix vanaf haar geboorte vormen de basis van het portret. ,,Van weinigen zijn in Nederland zoveel beelden gemaakt. Of de koningin nu als staatshoofd, als moeder des vaderlands of als hoofd van de koninklijke familie aantreedt, bijna altijd waren en zijn er camera’s aanwezig'', kondigt de omroep aan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d