41 ontslagen door fusie AVRO en TROS

28 maart 2013 om 14:15 door © 2013 ANP
41 ontslagen door fusie AVRO en TROS

HILVERSUM (ANP) - Door de geplande fusie van de AVRO en de TROS begin volgend jaar verliezen 41 medewerkers hun baan. Beide omroepen hebben donderdagochtend hun personeel ingelicht. Dat lieten de AVRO en de TROS donderdag via hun woordvoerders weten.

De omroepen verklaren dat de ontslagen noodzakelijk zijn omdat ze anders op radio- en televisieprogramma's moeten bezuinigen. ,,Dan zou de kijker de dupe van de bezuinigingen worden en dat willen we niet',' zegt een woordvoerster van de TROS. Het zijn vooral medewerkers op ondersteunende afdelingen die hun baan verliezen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d