Bioscoop Vlaardingen heeft geluidsprimeur

11 december 2012 om 05:59 door Job Halkes
Bioscoop Vlaardingen heeft geluidsprimeur

Vlaardingen heeft vanaf volgende week de modernste bioscoop van Nederland. Zo heeft de JT Bioscoop, die 19 december de deuren opent, onder meer Dolby Atmos, een megascherm van ruim 20 meter breed en zogenaamde beweegbare D-BOX stoelen.

“Wereldwijd zijn  er zijn er zo’n twintig wereldsteden die een zaal met dit geluidssysteem hebben”, vertelt Heleen Hess-Snijder van Jogchem’s Theaters, het bedrijf achter de bioscoop in Vlaardingen. “Het is een hele andere beleving van geluid. Het lijkt echt alsof de regen op je schouders valt of een helikopter naast je landt. Overal waar je kijkt hangen boxen.” Vlaardingen krijgt in totaal zes zalen, waarbij de grootste zaal Dolby Atmos krijgt. Hess-Snijder: “Nog niet alle films zijn er voor geschikt, maar bijvoorbeeld wel ‘The Hobbit’ en ‘Life of Pi’.”

Ook het scherm en de stoelen zijn uniek. “De stoelen bewegen mee tijdens de film en het scherm is zo groot dat daar twee projectoren voor nodig zijn”, aldus Hess-Snijder. In totaal zijn er driehonderd stoelen in de grote zaal. Daarnaast is er op de bovenste verdieping in Skybar met uitzicht tot aan de Rotterdamse havens.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d