Wellink commissaris Bank of China

19 november 2012 om 09:02 door Novum
Wellink commissaris Bank of China

Nout Wellink is sinds vorige maand actief als commissaris bij de Bank of China. De oud-president van De Nederlandsche Bank (DNB) neemt zitting in de commissie voor strategische ontwikkeling, de risicocommissie en de auditcommissie, meldt de bank. Wellink is de enige niet-Chinees in de zestien leden tellende raad van bestuur van de bank.

In zijn functie wordt Wellink medeverantwoordelijk voor toezicht op onder meer de strategische plannen, de financiële rapportage en het risicomanagement van de vierde staatsbank van China en de naar marktwaarde met 128,8 miljard dollar zevende bank ter wereld.

Wellink leidde tot juli vorig jaar DNB. Onder zijn leiding kocht de Nederlandse staat in 2007 ABN AMRO aan. Ook wordt hij geassocieerd met falend toezicht op Ice Save en DSB.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d