Akkoord over nieuwe cao politie

1 juni 2012 om 21:05 door Novum
Akkoord over nieuwe cao politie

De vakbonden hebben een akkoord bereikt met minister van Veiligheid en justitie Ivo Opstelten (VVD) over een nieuwe cao voor de politie. Dat melden politiebonden NPB en ACP vrijdagavond. Wat het akkoord precies behelst, is niet bekendgemaakt.

Het afgelopen halfjaar onderhandelden de bonden actie voor een nieuwe cao. De afgelopen maanden werd ook actie gevoerd. Die acties bestonden vooral uit een coulancebeleid, wat inhield dat agenten lichte overtredingen vaker door de vingers zagen. Ook werden politiebureaus gesloten en veroorzaakten politieauto's met opzet files door langzaam te rijden.

Medio mei meldden de bonden dat het overleg over een nieuwe cao voor de politie zou worden hervat en dat de partijen er voor 1 juni uit wilden komen. Volgens de bonden zijn afspraken gemaakt over uiteenlopende arbeidsvoorwaarden. Maandag krijgen agenten een mail over de hoofdlijnen van het akkoord, waarna tot 14 juni ledenraadplegingen plaatsvinden. De leden moeten uiteindelijk groen licht geven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d