Wall Street sluit vlak

11 mei 2012 om 03:04 door Novum
Wall Street sluit vlak

(Novum/ABM FN) Wall Street is vrijwel vlak gesloten na verdeelde macrocijfers bekend werden gemaakt. Daarnaast reageerde de markt positief op de nationalisatie van de Spaanse probleembank Bankia en geruchten over een overeenkomst in het Griekse parlement. In Athene is PASOK, de derde partij van het land, aan zet om een nieuwe regering te vormen na de mislukte pogingen van Nea Dimokratia en Syriza. PASOK-leider Evangelos Venizelos wil, evenals Nea Dimokratia maar in tegenstelling tot Syriza, doorgaan met de bezuinigingen die Griekenland in de euro moeten houden.

De Dow Jones maakte een einde aan de reeks verliezen die het de afgelopen zes sessies leed. De Dow Jones sloot 0,2 procent hoger op 12.855,04 punten, gesteund door meevallende cijfers over de arbeidsmarkt. De breder samengestelde S&P 500 won 0,7 procent tot 1.357,99 punten. De techbeurs Nasdaq sloot vlak op 2.933,64 punten na de kwartaalcijfers van Cisco Systems (-10,5 procent). De toonaangevende fabrikant van netwerkapparatuur maakte dan wel beter dan verwachte cijfers bekend, maar gaf een tegenvallende outlook.

Wekelijkse aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de VS namen af met 1.000 tot 367.000. Economen waren uitgegaan van een stijging tot 370.000. Het aantal aanvragen van de voorgaande week werd opwaarts herzien van 365.000 naar 368.000. Het handelstekort van de VS steeg in maart sterker dan was verwacht. Het handelstekort vermeerderde tot 51,8 miljard dollar van een tekort van 45,4 miljard dollar in februari. Importprijzen daalden in april. Afgelopen maand namen prijzen die Amerikanen voor de import moesten betalen met 0,5 procent af tegen een opwaarts herziene stijging van 1,5 procent in maart.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d