Wall Street sluit verdeeld

24 mei 2012 om 22:55 door Novum
Wall Street sluit verdeeld

(Novum/ABM FN) Wall Street is donderdag verdeeld gesloten. Dit na een sessie waarbij de markt eerst tegenvallend macro nieuws kreeg te verwerken en aan het einde van de handelsdag steun vond in uitspraken van de Italiaanse premier Mario Monti.

Orders voor duurzame goederen stegen in april minder sterk dan verwacht, waarbij het rapport onderliggend tegenviel met een onverwachte daling zowel de transportorders als de orders voor kapitaalgoederen. Hier wogen wekelijkste steunaanvragen conform de verwachting niet tegen op.

De Italiaanse premier Monti liet weten er vertrouwen in te hebben dat Griekenland in de eurozone blijft. Monti gaf evenwel toe dit niet met zekerheid te kunnen beloven.

De Dow Jones-index won, gesteund door sterke kwartaalcijfers van Hewlett-Packerd (+3,3), 0,3 procent op 12.529,75 punten. De S&P500 steeg 0,1 procent naar 1,320,68 punten.

De Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 2.839,38 punten. De techbeurs werd gedrukt door een koersdaling van NetApp (-12,3 procent), die woensdag nabeurs een tegenvallende outlook afgaf. Andere technologie gerelateerde aandelen leden ook onder het nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d