Wall Street lager na tegenvaller dienstensector

3 mei 2012 om 22:45 door Novum
Wall Street lager na tegenvaller dienstensector

(Novum/ABM) Wall Street is donderdag lager gesloten na een tegenvallend cijfer over de ontwikkeling in de dienstensector. Een sterker dan verwachte daling van de eerste steunaanvragen woog hier niet tegen op. In Europa liet de ECB het belangrijkste rentetarief onveranderd en matigde Draghi zijn toon over de inflatie.

De Dow Jones-index daalde 0,5 procent tot 13.206,59 punten. De breder samengestelde S&P 500 vlagde 0,8 procent lager af op 1.391,57 punten. De Nasaq leverde 1,2 procent in tot 3.024,30 punten. Amerikaanse macrocijfers gaven een verdeeld beeld weer. De wekelijkse steunaanvragen daalden sterker dan voorzien, maar de ontwikkeling van de dienstensector viel juist tegen, ondanks dat er nog altijd sprake is van groei. Verder nam de arbeidsproductiviteit af waar de arbeidskosten juist stegen. General Motors (GM) boekte in het eerste kwartaal meer winst dan verwacht. Daarnaast verhoogde de autobouwer de outlook vanwege de aantrekkende Amerikaanse economie, waardoor opgekropte vraag naar auto's vrijkomt. De winst per aandeel gecorrigeerd voor een afwaardering van goodwill bedroeg 0,93 dollar, ruim boven de 0,85 dollar waar analisten gepolst door Reuters op hadden gerekend. Een jaar geleden bedroeg de aangepaste winst per aandeel 0,95 dollar. GM's omzet nam toe van 36,2 naar 37,8 miljard dollar. Sara Lee realiseerde in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar, ondanks een licht stijgende omzet, geen hogere winst. Naar verwachting komen de jaarresultaten in het midden of aan de onderkant van de afgegeven verwachtingen uit. Alle regio's lieten groei zien volgens Sara Lee waarbij de omzetgroei van 10,5 procent in West-Europa het meest in het oog sprong. President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank matigde donderdag tijdens de maandelijkse persconferentie zijn toon over de inflatie, terwijl hij wat somberder was over de economie. In lijn met uitspraken vorige week in het Europese Parlement zei Draghi niet langer dat er opwaartse risico's zijn voor inflatie. Afgelopen weken wezen macrocijfers voor de eurozone tegenvallend genoeg op een verdieping van de recessie, iets dat Draghi vanmiddag schoorvoetend erkende. Dat leidde conform de verwachting echter niet tot een renteverlaging of nieuwe monetaire beleidsmaatregelen. Het belangrijkste rentetarief bleef onveranderd staan op 1,0 procent. De Amerikaanse agenda voor vrijdag heeft slechts één enkel belangrijk punt. Het gaat hier om het banenrapport over april, die om half drie bekend wordt gemaakt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d