Stewardess valt uit vliegtuig

9 mei 2012 om 11:50 door Joost Tadema
Stewardess valt uit vliegtuig

Voor de ogen van vliegveldpersoneel viel ineens een stewardess ruim vier meter naar beneden - uit een vliegtuig. Het vliegtuig in kwestie heeft vertraging maar is uiteindelijk toch klaar voor vertrek. De onfortuinlijke stewardess geeft aan dat de trap naar het vliegtuig weg gereden kan worden en sluit de deur. Door een nog onbekende oorzaak gaat de deur ineens weer open en de vrouw valt uit het vliegtuig. "Het gaat niet zo goed met het slachtoffer en de ooggetuigen, ze zijn allemaal flink geschrokken" zegt Annika Nyberg, directrice van Göteborg City Airport, het Zweedse vliegveld waar het ongeluk plaats vond. De stewardess liep een hoofdwond op maar was aanspreekbaar na haar val. De röntgenscan laat geen verdere schade zien en volgens haar werkgever Ryanair is de verwachting dat ze snel weer aan het werk kan.

Omdat na het ongeluk het aantal passagiers te groot was in verhouding met de aanwezige stewards en stewardessen mocht het vliegtuig niet vertrekken. Daarop zamelden de passagiers die haast hadden geld in. Dit geld boden ze aan de passagiers die hun plaats wilden afstaan zodat het vliegtuig snel kon vertrekken. De gecompenseerde passagiers vlogen met een latere vlucht.

Om 14.55 vertrok het vliegtuig toch nog, na een vertraging van bijna vijf uur. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht door het vliegveld en de vliegtuigmaatschappij.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d