Sterk eerste kwartaal voor Aegon

10 mei 2012 om 08:25 door Novum
Sterk eerste kwartaal voor Aegon

Verzekeraar Aegon heeft in de eerste drie maanden van het jaar een sterk kwartaal gedraaid door groei van activiteiten, kostenbesparingen en gunstige financiële markten. Zowel de nettowinst als de verkoop steeg flink, blijkt uit de donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers.

De netto-inkomsten stegen met 59 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder van 327 miljoen naar 521 miljoen euro. Het resultaat werd onder meer gestuwd door belastingbaten en door het laagste bedrag aan afboekingen in vier jaar, van 41 miljoen euro.

De onderliggende winst voor belastingen steeg licht met drie procent naar 425 miljoen euro. Dat is inclusief een last van twaalf miljoen euro door 'ongunstige sterftecijfers' ten opzichte van een jaar eerder.

De omzet nam met een kwart toe op jaarbasis van 1,411 miljard naar 1,758 miljard euro. Aegon wist vijftig procent meer stortingen binnen te halen door meer pensioenverkopen in de Verenigde Staten en nieuwe vermogensbeheercontracten. De verkoop van ziektekosten- en ongevallenverzekeringen steeg met 23 procent, dankzij groei in de VS.

Alleen de verkopen van levensverzekeringen vielen tegen met een daling van elf procent. Een stijging in de VS kon de daling in Groot-Brittannië en Nederland niet voldoende compenseren.

Aegon noemt de eigen kapitaalpositie 'onverminderd sterk'. De kernkapitaalratio lag eind maart op 74,2 procent. Hiermee is de verzekeraar 'op schema om eind 2012 boven de 75 procent uit te komen'.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d