Skatepark Westblaak Rotterdam per direct dicht

16 mei 2012 om 11:46 door Metro Rotterdam
Skatepark Westblaak Rotterdam per direct dicht

Het Skatepark aan de Westblaak in Rotterdam is vanaf woensdag gesloten. Uit technisch onderzoek blijkt dat de meeste toestellen die er staan niet veilig genoeg meer zijn. De gemeente heeft daarop besloten om het skatepark meteen te sluiten voor het publiek.

Het Skatepark is in 2000 geopend. De levensduur van dergelijke toestellen is ongeveer 10 jaar. Door ouderdom en het bijzonder intensieve gebruik zijn de toestellen nu versleten. Er is uit inspectie gebleken dat de verbindingen verzwakt zijn door roestvorming en dat er binnen de toestellen teveel speling zit tussen de verschillende onderdelen. De huidige toestellen worden daarom binnenkort verwijderd.

Volgens de Deelgemeente Centrum is het de bedoeling om het park zo snel mogelijk te renoveren. Er komen nieuwe toestellen en in de tussentijd wordt het terrein geschikt gemaakt voor inline skaten.

De Rotterdamse fracties van D66 en Pvda eisen een verklaring van het college over het sluiten van het skatepark. D66-raadslid Jos Verveen: “Al een hele poos weten we dat het skatepark onderhoud nodig heeft om open te kunnen blijven. Door dat onderhoud niet uit te voeren is nu de situatie ontstaan dat het skatepark om veiligheidsredenen per direct gesloten moet worden. Onze jeugd verliest daarmee een populaire en gezichtsbepalende sportfaciliteit.”

Volgens de twee partijen was al heel lang bij de deelgemeente bekend dat de situatie op het Skatepark nijpend was. D66 heeft al eerder gesuggereerd dat het beter was geweest om het beheer en onderhoud van het park uit te besteden aan professionals. “Ik vind het echt schandalig dat de onduidelijkheid over wie financieel verantwoordelijk is heeft geleid tot onveiligheid en verpaupering van het park”, aldus Rita Brons van de PvdA.

De parten willen zo snel mogelijk in debat met het college over het onderwerp. Ze vragen zich af wat er gedaan is om de situatie te voorkomen en wanneer het skatepark weer open gaat.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d