Mexicaanse telecomgigant biedt op deel KPN

8 mei 2012 om 08:10 door Novum
Mexicaanse telecomgigant biedt op deel KPN

(Novum/ABM) América Móvil heeft een bod van acht euro per aandeel uitgebracht op een deel van KPN. Het Mexicaanse telecombedrijf, dat in handen is van miljardair Carlos Slim, wil maximaal 28 procent van de Nederlandse sectorgenoot in handen krijgen. KPN is 'gematigd positief' over het bod, zegt een zegsman van het Nederlandse telecombedrijf.

Het bod van acht euro geeft aandeelhouders een premie van circa 23,5 procent ten opzichte van de slotkoers van maandag van 6,48 euro. Het bod is volgens de woordvoerder een 'erkenning van het feit dat KPN is ondergewaardeerd'.

Inmiddels heeft América Móvil al een belang van 4,8 procent in KPN opgebouwd. Het belang in KPN is de eerste investering in Europa van significante omvang.

Een reden waarom América Móvil niet meer dan 28 procent van KPN in handen wil krijgen, werd niet gegeven. Wel is het zo dat bij een belang van meer dan dertig procent een bod moet worden uitgebracht op alle uitstaande aandelen.

KPN beschikt volgens de Mexicanen over een aantrekkelijke positie in belangrijke Europese markten. América Móvil laat weten de strategische plannen van KPN's management te ondersteunen.

América Móvil heeft de Autoriteit Financiële Markten op de hoogte gebracht van het voorgenomen bod en heeft de wens uitgesproken 'constructief' met het management van KPN te willen samenwerken.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d