KLM draagt 1,1 miljard euro bij aan bezuinigingen

24 mei 2012 om 18:11 door Novum
KLM draagt 1,1 miljard euro bij aan bezuinigingen

De bijdrage van KLM in de reorganisatie van Air France-KLM bedraagt 1,1 miljard euro. Dat zei president-directeur Peter Hartman donderdag op een bijeenkomst van Europese vliegtuigmaatschappijen, schrijft het Financieele Dagblad.

Ongeveer vierhonderd miljoen euro moet worden binnengehaald door passagiers te verleiden extra diensten af te nemen, zoals 'extra comfort' tijdens een vlucht. Voor de overige zevenhonderd miljoen euro wordt gesneden in de kosten en het personeel. "Dit leidt vooralsnog niet tot gedwongen ontslagen", zei Hartman volgens de krant. Op dit moment wordt druk overleg met de bonden over de consequenties van de bezuinigingen.

Begin dit jaar kondigde de Frans-Nederlandse vliegtuigmaatschappij aan te moeten reorganiseren. Vooral het onderdeel Air France is al geruime tijd verlieslijdend. Donderdagavond gaat de Franse collega van Hartman, Alexandre de Juniac, de bezuinigingsplannen van Air France bekendmaken.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d