Kamer stemt nog niet over noodfonds

23 mei 2012 om 13:21 door Novum
Kamer stemt nog niet over noodfonds

De Tweede Kamer stemt woensdag nog niet over de ratificatie van het nieuwe permanente noodfonds voor de euro. Het debat over het ESM werd na de eerste termijn geschorst en gaat donderdagochtend verder.

De stemming stond gepland voor woensdagmiddag, maar die wordt nu dus ook verplaatst. Het debat, dat dinsdagavond begon, liep twee keer vertraging op doordat PVV-leider Geert Wilders eiste dat het debat zou worden uitgesteld tot na het kort geding dat hij heeft aangespannen tegen de staat. Een ruime meerderheid van de Kamer voelde daar beide keren niets voor.

Demissionair minster van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) probeerde woensdagochtend een aantal misverstanden over het ESM weg te nemen. Zo hamerde hij erop dat Nederland niet kan worden gedwongen om geld bij te storten in het fonds zonder dat de Tweede Kamer daarmee heeft ingestemd.

Het is al duidelijk dat een meerderheid van de Kamer van plan is in te stemmen met de ratificatie van het verdrag dat het noodfonds instelt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d