De Gijpvogel bestormt de hitlijsten

24 mei 2012 om 14:26 door D. van Aken
De Gijpvogel bestormt de hitlijsten

René van der Gijp gaat samen met achterneef De Gijpvogel de oranjekoorts in Nederland nog verder aanwakkeren met hun eigen EK-lied: ‘Gijp die Cup’. De single werd vandaag op Youtube en iTunes gezet.

René van der Gijp: "Er zijn door Jan en alleman geloof ik al 293 EK singles uitgebracht dit jaar. Dat is toch niet normaal meer. Dus ik vond het wel een goed idee om die Gijpvogel ook effe lekker z’n gang te laten gaan. Nou dat is gelukt kan ik je zeggen; en het is nog een geinig plaatje geworden ook. En ach, je moet het allemaal ook maar niet te serieus nemen, net als die hele Oranje gekte. Ja, zo is het toch!”

Striptekenaar en geestelijk vader van De Gijpvogel nam de tekst en videoclip voor zijn rekening. “De Gijpvogel die eigenlijk bekend staat als cyberhooligan en voetbalanalist is een tevens verdienstelijk zanger van het levenslied. Hij heeft de fijne kneepjes van het vak geleerd in de Jordaan en dat is goed te horen in deze gezellige meezinger. Een leuke plaat met een vette knipoog naar de Oranje gekte.”, aldus van Driel.

De single ‘Gijp die Cup’ is vanaf vandaag verkrijgbaar via iTunes. Op de site van De Gijpvogel (www.gijpvogel.nl) kan je ook gratis ringtones downloaden en de videoclip bekijken.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d