Winkeliers willen taboe op btw-verhoging

22 april 2012 om 16:11 door Novum
Winkeliers willen taboe op btw-verhoging

De plannen voor een verhoging van de btw moeten van tafel, want die zullen de motor van de economie ernstig schaden. Dat laat Detailhandel Nederland zondag weten in reactie op het mislukken van de onderhandelingen in het Catshuis.

VVD, CDA en PVV waren van plan het hoge btw-tarief van 19 naar 21 procent te verhogen en het lage tarief van zes naar zeven. Dit zou de schatkist een kleine vijf miljard euro opleveren. Hogere prijzen leiden echter tot minder aankopen met verder verlies van omzet en werkgelegenheid tot gevolg, stelt de brancheorganisatie, die 110 duizend winkeliers vertegenwoordigt.

Detailhandel Nederland is teleurgesteld dat de komende periode in het teken staat van een verkiezingsstrijd, terwijl juist eensgezind gewerkt zou moeten worden aan het herstel van de economie. Hierdoor houdt de onzekerheid aan, waardoor het consumentenvertrouwen verder wordt aangetast, vreest de organisatie. Detailhandel Nederland roept het vallende kabinet en de Tweede Kamer daarom op om toch snel met hervormingen te komen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d