Werkgevers betalen eerste half jaar WW

26 april 2012 om 20:55 door Novum
Werkgevers betalen eerste half jaar WW

Werkgevers gaan de eerste zes maanden van de WW-uitkering betalen. De ontslagvergoeding wordt beperkt. Het deel van de ontslagvergoeding dat overblijft, moet worden gebruikt voor omscholing en van zogeheten werk-naar-werktrajecten. Dit staat in het akkoord dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie donderdag sloten.

De duur en de hoogte van de WW-uitkeringen blijft ongewijzigd. De wijzigingen worden pas in 2014 effectief. Volgend jaar wordt de WW-premie voor werkgevers tijdelijk verhoogd, wat voor een half miljard aan extra inkomsten voor de overheid zorgt.

Per 1 september wordt de wachtgeldregeling voor politici gelijkgesteld aan de maximum WW-duur.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d