Serviër dreigt met aanslag op dijken

13 april 2012 om 08:27 door Admira F. Di Giacomo
Serviër dreigt met aanslag op dijken

Op internet is een video verschenen waarin Nederland wordt bedreigd met een aanslag op de dijken. In de video is een man te zien genaamd “dr. Miroljub Petrovic” die zegt dat Nederland de “Servische helden als Mladic, Karadzicen Seselj moet bevrijden”. Als dat niet gebeurt dan zullen de dijken “opgeblazen worden” en het gebouw van het Joegoslavië-tribunaal met “de grond gelijkgemaakt” . De Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD doet onderzoek naar de beelden en bedreigingen.

Te zien is dat Petrovic op een plek in de duinen staat aan de kust van de Noordzee, volgens hem zo’n twintig kilometer van Amsterdam. Hij zegt dat er een groep “Servische intellectuelen” een plan heeft voor de bevrijding van de “vaderlandslievende personen Seselj, Mladic en Karadzic” die worden verdacht van oorlogsmisdaden in voormalig Joegoslavië.

Dit plan zou een ultimatum zijn voor de “marionettenregering van Nederland, om de Servische helden te bevrijden”, zo niet, dan zouden de “fragiele dijken worden opgeblazen” en dat zou voor Nederland een grote “catastrofe” zijn. Voor die gelegenheid zou professor Vojislav Petrovic betrokken zijn als ‘expert voor de Nederlandse waterweringssystemen’. Ook deze ‘expert’ doet zijn zegje in de video. Hij legt uit hoe zwak de duinen zijn en dat Nederland zichzelf en hun een gunst kan bewijzen door de van oorlogsmisdaden verdachten uit te leveren. Op YouTube is te zien dat dit filmpje op 26 februari 2012 is geüpload.

Het ultimatum zou worden gesteld zodra de “vaderlandlievende krachten de macht in Servië hebben overgenomen”. Dit zou kunnen verwijzen naar de Servische presidentsverkiezingen van zes mei aanstaande.

Op een tweede video staat Petrovic voor het gebouw van het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. Hier zegt hij dat dit een van de laatste bezoeken is aan deze plek want deze zou met “de grond gelijkgemaakt worden en een woestijn worden”. Op YouTube is te zien dat dit filmpje van 24 februari 2010 dateert.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d