Pim Fortuyn krijgt eigen plein in Rotterdam

27 april 2012 om 09:28 door Metro
Pim Fortuyn krijgt eigen plein in Rotterdam

Het plein waar het standbeeld van Pim Fortuyn staat, wordt omgedoopt tot Pim Fortuynplaats. Dat heeft de gemeente gisteren bekendgemaakt. Zondag 6 mei is het precies tien jaar geleden dat de Rotterdamse politicus werd vermoord door Volkert van der G. Het plein dat grenst aan de Korte Hoogstraat wordt die dag officieel omgedoopt. Op zijn sterfdag wordt Fortuyn ook op andere manieren herdacht. Zo is er in de Burgerzaal van het stadhuis een symposium en is het vanaf vandaag mogelijk om het archief van Pim Fortuyn via internet te zien. Verder is er ‘s ochtends in de Kathedraal aan de Mathenesserlaan een speciale dienst en wordt er een stille tocht gehouden. Het Gemeentearchief Rotterdam heeft de site samengesteld uit oud-bezittingen van de politicus. Zo tref je er onder meer zijn agenda’s, correspondentie, publicaties, foto’s en geluidsopnamen aan.

Vrijwel meteen na zijn dood werd aangekondigd dat Pim Fortuyn een straat of plein naar zich vernoemd zou krijgen, maar het was lang onduidelijk waar dit precies zou zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!