Nu ook concertkaartjes tussen de Hema-rookworsten

24 april 2012 om 08:24 door Bianca Brasser

Rookworsten en gebak, wie aan HEMA denkt, zal waarschijnlijk als eerste deze producten voor zich zien. Sinds gisteren kunnen klanten er ook terecht voor concertkaartjes, theatertickets en online cursussen van bloemschikken tot gitaarles. De HEMA Online Ticket Service ging van start met zo’n vijftien verschillende kaartjes voor concerten, festivals en pretparken. Maar volgens Judy op het Veld, woordvoerder HEMA, is dit slechts het begin. “We gaan het assortiment snel verder uitbreiden.” Toch is iemand die bij HEMA zijn concertkaartjes of entreebewijs voor een pretpark bestelt niet automatisch goedkoper uit. “Het zijn geen aanbiedingen of acties”, legt Op het Veld uit. “Maar er is wel prijsvoordeel, omdat je bij ons geen boekings- of administratiekosten betaalt. Bij de kassa van een pretpark betaal je die ook niet, maar online overal wel. Wie bij ons een kaartje bestelt, betaalt ook alleen het kaartje.” De nieuwe dienst is een uitbreiding op eerdere online verkoopacties van treinkaartjes en toegangskaarten voor de Efteling. “We merkten dat hier veel vraag naar was en daarom zijn we nu een ticketservice gestart”, zegt Op het Veld. De ticketservice mag dan wel de naam dragen van HEMA, maar verder zal HEMA zich er nauwelijks mee bemoeien. “We werken samen met een andere partij, net zoals wij verzekeringen aanbieden, maar geen verzekeringsmaatschappij zijn, bieden wij nu ook tickets aan, maar we zijn geen ticketoffice. Het werk wordt ook niet gedaan door HEMA-personeel.” Sinds gisteren worden er ook ruim zeventig verschillende cursussen door HEMA aangeboden. Voor wie altijd al dj heeft willen worden of vloeiend Chinees heeft willen spreken, kan nu dus ook bij de rookworstengigant terecht.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d