Minister Schultz: sprinter reed waarschijnlijk door rood

23 april 2012 om 10:59 door Novum
Minister Schultz: sprinter reed waarschijnlijk door rood

Verder onderzoek van de data moet volgens haar zekerheid geven. Alle betrokkenen worden geïnterviewd en ook wordt bekeken welke factoren verder een rol hebben gespeeld. Bij het ongeluk vielen 117 gewonden, onder wie 42 zwaargewonden. Achttien gewonden zijn in het ziekenhuis opgenomen voor verdere behandeling. Zondag overleed een 68-jarige vrouw uit het oosten van het land aan haar verwondingen. De minister wenst de nabestaanden en gewonden in haar brief veel kracht en sterkte toe. De hulpverlening is volgens de minister snel en goed op gang gekomen. "Vanuit verschillende kanten wordt waardering uitgesproken over het functioneren van deze hulpverlening. Ik sluit mij hier graag bij aan."

De inspectie gaat onder meer na of de vergunningen in orde zijn en of de infrastructuur aan de eisen voldoet. De Onderzoeksraad voor Veiligheid bekijkt welke lessen uit het ongeluk te trekken zijn. De politie gaat na of iemand strafbaar heeft gehandeld. Ook spoorbeheerder Prorail en de NS hebben een onderzoek ingesteld.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d