Guardiola vertrekt bij FC Barcelona

27 april 2012 om 13:55 door Metro/novum
Guardiola vertrekt bij FC Barcelona

Pep Guardiola heeft bekend gemaakt dat hij vertrekt bij FC Barcelona. De 41-jarige Spaanse coach gaf tijdens een persconferentie aan dat de motivatie is verdwenen. De club en de spelers wilden graag met Guardiola verder, maar de Catalaan besloot om zijn contract niet te verlengen.

Op 25 mei zit Guardiola tegen Athletic Bilbao tijdens de finale van de Spaanse beker voor het laatst op de bank bij Barcelona.

Guardiola, die tussen 1991 en 2001 voor de club als speler actief was, nam in 2008 het stokje over van Frank Rijkaard. De oud-speler van de Catalanen had als coach alleen ervaring bij het tweede elftal, maar onder zijn leiding werd het beroemde combinatiespel verfijnd. Barcelona beleefde met Guardiola een van de meest glorieuze periode uit de historie van de club.

Guardiola behaalde in zijn eerste jaar direct de treble: zowel het landskampioenschap, de Champions League als de Spaanse beker werd veroverd. Ook in 2010 en 2011 werd beslag gelegd op de nationale titel en daar kwam afgelopen seizoen een tweede Champions League-titel bij.

Barcelona won daarnaast met Guardiola drie keer de Spaanse Super Cup, twee keer de Europese Super Cup en twee keer het wereldkampioenschap voor clubteams.

Dit jaar vallen de prestaties van Barcelona tegen. Het werd dinsdag in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door Chelsea. Drie dagen eerder ging het cruciale competitieduel met Real Madrid verloren, waardoor een vierde landstitel uit zicht is geraakt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d