GroenLinks wil doorbraak naar duurzame economie

16 april 2012 om 08:40 door Novum
GroenLinks wil doorbraak naar duurzame economie

GroenLinks wil de subsidie op fossiele brandstoffen radicaal afbouwen. Dat staat in het alternatieve plan van de partij voor de miljardenbezuinigingen waarover de coalitie in het Catshuis onderhandelt.

De partij zet in het alternatieve bezuinigingsprogramma in op duurzaamheid. Kolen, kerosine, olie en diesel moeten extra worden belast en het aanleggen van nieuwe wegen moet als het aan de partij ligt stoppen.

Tegelijkertijd wil GroenLinks de arbeidskosten verlagen door de belastingen op arbeid voor werkgevers te verlagen. Ook wil GroenLinks de hypotheekrenteaftrek afbouwen en de pensioenleeftijd sneller naar 67 jaar brengen. De partij wil stoppen met de bezuinigingen op natuur, cultuur en ontwikkelingssamenwerking.

"Door de vervuilende industrie te laten betalen voor de uitstoot en milieukosten, maar tegelijkertijd de arbeidskosten te verlagen creëren we meer banen en krijgt duurzame innovatie eindelijk kansen in Nederland", vat partijleider Jolande Sap haar plannen samen. "Zo kan ons land weer opbloeien in deze crisistijd."

Volgens Sap leveren de plannen, die zij een 'duurzame doorbraakagenda' noemt, de schatkist twaalf miljard euro op in 2015. Het Centraal Planbureau moet de plannen nog doorrekenen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d