FNV sleept Albert Heijn voor de rechter

25 april 2012 om 18:21 door Novum
FNV sleept Albert Heijn voor de rechter

Vakbond FNV Bondgenoten heeft een kort geding aangespannen tegen Albert Heijn. De vakbond beweert dat AH heeft beloofd het aantal uitzendkrachten in zijn distributiecentra drastisch te verminderen, en wil dit via de rechter afdwingen. Het kort geding dient vrijdag.

In de distributiecentra van de supermarktketen werken drieduizend mensen in vaste dienst. Daarbovenop bestaat er een flexibele schil van uitzendkrachten ter grootte van veertig tot vijftig procent van het aantal vaste werknemers. Volgens de vakbond heeft AH beloofd het aantal extra tijdelijke werknemers terug te brengen naar 23 procent.

Een woordvoerder van AH betwist het bindende karakter van de afspraak. "Het terugbrengen van het percentage extra uitzendkrachten was onderdeel van besprekingen over een nieuwe cao, maar maakte deel uit van een pakket aan onderwerpen waar geen overeenstemming over is bereikt."

"We zijn daarom verbaasd over dit kort geding. De vakbond heeft in januari nota bene zelf de besprekingen afgebroken", besluit de zegsvrouw.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d