Eerste schoonmaakbedrijf sluit apart akkoord

3 april 2012 om 09:01 door Novum
Eerste schoonmaakbedrijf sluit apart akkoord

Het eerste schoonmaakbedrijf heeft een eigen akkoord bereikt met vakbond FNV Bondgenoten over de doorbetaling van ziekte van schoonmakers. Dat meldt bestuurder Ron Meyer dinsdag. Doorbetaling bij ziekte is het onderdeel waarover de werkgeverorganisatie en de bonden het nu tot nu toe niet eens konden worden.

FNV Bondgenoten sloot de overeenkomst met het relatief kleine schoonmaakbedrijf Effektief. Dat heeft vier vestigingen in het noorden van het land en een vestiging in Aalsmeer. Per direct worden daar wachtdagen bij de eerste ziekte afgeschaft. Bij de tweede wordt een wachttijd van vier uur aangehouden, bij de derde acht uur, zoals in de oude situatie. "Het klopt dus niet dat kleine schoonmaakbedrijven een akkoord binnen de OSB tegenhouden", zegt Meyer.

Aanstaande woensdag zitten de schoonmaakbonden weer om tafel met werkgeversorganisatie OSB over een mogelijke nieuwe cao. Ongeveer drieduizend schoonmakers aangesloten bij FNV Bondgenoten voeren als sinds begin dit jaar actie voor een betere cao, inclusief hoger loon en doorbetaling bij ziekte.

De uitnodiging voor het gesprek kwam van de werkgevers. Bestuurder van FNV Bondgenoten Ron Meyer heeft de uitnodiging aangenomen, maar verwacht niet dat er een cao uit komt. "Het wordt voor ons steeds aantrekkelijker om per bedrijf een cao af te spreken", meent Meyer. "Want dit voorbeeld laat zien dat het dan wel lukt. Ons geduld met de OSB raakt wat dat betreft op."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d