Bauke Mollema: We hebben de kritiek niet nodig om gemotiveerd te zijn

17 april 2012 om 17:02 door Luc Wierts
Bauke Mollema: We hebben de kritiek niet nodig om gemotiveerd te zijn

Had jij een goed gevoel over de Amstel Gold Race?
Eigenlijk wel. Mijn benen waren goed. Het was mijn eerste Amstel Gold Race en misschien dat ik onderaan de Cauberg nog net in de remmen moest en daarna nog een valpartij moest ontwijken, anders had ik nog een paar plekken hoger kunnen eindigen.

Er was kritiek, ook van de ploegleiding dat het magertjes was. Trek jij je dat aan?
Nee, ik heb zelf wel een goed gevoel aan de koers overgehouden. Ik weet ook niet of die andere jongens zich dat zullen aantrekken. De uitslag is ook mager voor ons. Waar dat aan ligt? Ieder had zijn eigen verwachtingen in de Amstel en het kwam er niet uit. Ieder heeft daar zijn redenen voor.

Betekent dat nu dat jullie tot op het bot gemotiveerd aan de start zullen staan voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik?
Ik denk dat dat toch al voor iedereen geldt. We hebben de kritiek niet nodig om op en top gemotiveerd te zijn.

Heb jij een piek opgebouwd naar deze wedstrijd en de Waalse klassiekers?
Tot nu toe gaat het in stijgende lijn. De bedoeling is nu om van de Ronde van Baskenland tot aan de Ronde van Romandië, die ik ook nog rijd, goed te zijn. Meer dan voorgaande jaren hebben we daar naartoe gewerkt. Baskenland was een mooie koers, daar heb ik het podium gehaald in het eindklassement en nu ik wil die stijgende lijn doortrekken.

Is het een echte piek of allemaal eigenlijk opbouw naar de Tour de France?
Nou, deze weken hebben niets met opbouwen te maken. Dit is een periode van wedstrijden waarin je goed wil zijn. Natuurlijk is de Tour het hoofddoel, maar dat wil niet zeggen dat er geen anderen piekmomenten zijn.

Dan volgt nu de Waalse Pijl. Is het een koers die je ligt?
Ik heb de Waalse Pij tot nu toe drie keer gereden en ben er eigenlijk nooit aan te pas gekomen. Maar mijn voorbereiding is nu wel veel beter dan de voorgaande jaren. Ik denk echter dat Luik-Bastenaken-Luik van aanstaande zondag me beter ligt. De klimmetjes zijn langer en al eindigen we niet op een klim, het laatste stuk naar de finish loopt toch ook vies op.

Heb je je nog specifiek voorbereid of ga je dat nog doen voor Luik?
Het belangrijkste is deze week is toch het herstellen. Eerst van de Amstel en dan van de Waalse Pijl. Dan fiets ik ongeveer twee uur per dag, misschien ene keer drie. Echt trainen heeft nu geen zin meer. Je moet herstellen en zo goed mogelijk uitrusten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d