Tientjes meer aflossen scheelt jaren afbetalen

30 maart 2012 om 08:48 door Marlies Dinjens
Tientjes meer aflossen scheelt jaren afbetalen

Studenten kunnen veel geld besparen door een paar tientjes meer per maand af te lossen aan hun studieschuld. Bij een schuld van 15.000 euro is de oud-student door vijftig euro meer te betalen per maand, zes jaar eerder klaar met aflossen. Dat zegt Egge van der Poel, die de Schuld Vrij App heeft ontwikkeld waarmee schuldeisers hun voordeel kunnen berekenen.

“Zelf heb ik ook een studieschuld en ik begon een tijd geleden eens te rekenen hoeveel ik terugbetaal. Toen bleek dat een groot deel opging aan de jaarlijkse rente. Met een paar tientjes meer per maand blijk ik echter zes jaar eerder klaar te zijn met afbetalen” zegt van der Poel.

Volgens Van der Poel nemen veel oud-studenten klakkeloos de betalingsregeling over van DUO.  “Als ze zouden weten wat ze kunnen besparen door iets meer per maand meer te betalen. gaan ze dat direct doen.”

Ook DUO heeft inmiddels een app ontwikkeld en probeert studenten op verschillend manieren te informeren over afbetalen. “We juichen andere initiatieven die helpen met aflossen toe.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d