Nederlandse daklozen als wifi-hotspots?

14 maart 2012 om 11:06 door Marieke van der Voort
Nederlandse daklozen als wifi-hotspots?

Fungeren Nederlandse daklozen straks als wifi-hotspots? Als het aan het Haags Straatnieuws ligt wel. “Het is zeker het proberen waard”, stelt hoofdredacteur Floor de Booys.

Het Amerikaanse bedrijf BBH Labs bedacht het plan om zwervers uit te rusten met apparaten die een 4G-verbinding mogelijk maken. Voor 2 dollar kunnen burgers vijftien minuten lang internetten, alle opbrengsten komen ten goede aan daklozen. De Booys ziet veel voordelen. “Normaal gesproken lopen de meeste mensen met een grote boog om daklozen heen. Nu stimuleer je het onderlinge contact en krijgen daklozen een gezicht. Bovendien is het voor hen een goede dagbesteding en een manier om weer een maatschappelijke functie te bekleden.”

Volgens critici zou het ‘homeless hotspots’ project een smakeloze manier van uitbuiting zijn. De Booys kan weinig met deze kritiek. “Dit initiatief zorgt ervoor dat daklozen op een positieve manier worden geholpen. Het is een verfrissend idee, dat een toevoeging kan zijn op de verkoop van daklozenkranten. Of het in Nederland aan zou slaan, weet ik niet. Maar wat mij betreft moet het wél een kans krijgen.”
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d