Lufthansa verwacht lagere winst

15 maart 2012 om 11:30 door Novum/AP
Lufthansa verwacht lagere winst

Lufthansa verwacht dit jaar minder winst te maken door hogere brandstofprijzen en economische onzekerheden. Dat meldt de Duitse vliegmaatschappij donderdag.

Voor 2012 verwacht Lufthansa dat de operationele winst rond de vijfhonderd miljoen euro uitkomt. In 2011 werd nog een positief operationeel resultaat geboekt van 820 miljoen.

Lufthansa meldde donderdag ook dat de bijdrage van het passagiersvervoer aan de operationele winst met 44,5 procent is gedaald van 629 naar 361 miljoen euro. Reden hiervoor zijn naast de hogere brandstofprijzen hogere belastingen in Duitsland en Oostenrijk.

Vorige week maakte Lufthansa al bekend in 2011 een nettoresultaat te hebben geboekt van dertien miljoen negatief. Bij dit resultaat worden de rente, belastingen en bijzonder baten meegewogen. Dat verlies werd veroorzaakt door kosten bij het inmiddels verkochte dochterbedrijf British Midland International.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d