Hero Brinkman: niet voor het eerst gesprek van de dag

19 maart 2012 om 08:57 door Jeroen van Wieringen
Hero Brinkman: niet voor het eerst gesprek van de dag

Hero Brinkman kan zich opmaken voor een stevig gesprek met Geert Wilders. Het PVV-Kamerlid liet zich vorige week ontvallen dat het Polenmeldpunt - door Wilders in het leven geroepen om misstanden bij Oost-Europese werknemers in Nederland te melden - zijn doel voorbij schiet. Bovendien uitte Brinkman in een interne mail, die in handen kwam van het tv-programma Eenvandaag, kritiek op het feit dat het meldpunt niet vooraf is besproken in de fractie. “Die hele uitvoering kwam mij nogal rauw op mijn dak.” Veel steun binnen zijn fractie krijgt hij echter niet.

Brinkman heeft vorig jaar ook uitgesproken meer democratie binnen de PVV te willen. Binnen de fractie kreeg hij hier weinig steun voor, maar naar aanleiding van Brinkmans kritiek werd vorig jaar wel de zogeheten Vereniging voor de PVV in het leven geroepen. Een succes werd het niet: minder dan dertig mensen meldden zich aan, waarop de vereniging na een half jaar werd ontbonden.

Een andere proefballon van Brinkman heeft vooralsnog eveneens nooit het levenslicht gezien: een jongerendag van de PVV. Partijleider Wilders zag er helemaal niets in. Toch zette het Kamerlid eind vorig jaar door en vroeg hij zijn partijgenoten zich erover uit te spreken. Het gevolg: de jongerendag is er nog niet geweest. Ook een jongerenafdeling, waar de politicus al langere tijd voor strijdt, heeft nog altijd het levenslicht niet gezien.

Eind 2010 noemde de politicus het “onhandig” van Wilders dat de PVV niet als volwaardig coalitiepartner tot het kabinet was toegetreden, maar als gedoogpartner.
“Je moet als partij altijd proberen écht verantwoordelijkheid te nemen, met bewindspersonen. Dat is wel zo eerlijk”, zei Brinkman in een interview met weekblad Vrij Nederland.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d