Bankpresident kritisch op Duitse begroting

22 maart 2012 om 12:20 door Novum
Bankpresident kritisch op Duitse begroting

De president van de Duitse centrale bank Jens Weidmann vindt dat de Duitse regering te weinig bezuinigt. Dit zegt hij donderdag in een interview met de Süddeutsche Zeitung.

Duitsland is samen met Finland, Luxemburg en Estland het enige euroland dat voldoet aan de eisen van het Europese stabiliteitspact, dat een begrotingstekort van minder dan drie procent voorschrijft. Weidmann vindt dit echter niet genoeg.

"Het is niet bepaald ambitieus dat het structurele tekort van de bondsregering dit jaar stijgt en pas in 2016 een evenwicht bereikt", aldus Weidmann, die tot zijn aanstelling als bankpresident vorig jaar nog economische adviseur van bondskanselier Angela Merkel was.

"We moeten niet dezelfde fouten als in het verleden maken, toen we regelmatig de kans voorbij lieten gaan om positieve verrassingen aan te wenden om tekorten terug te brengen", waarschuwt Weidmann.

De Duitse economie presteert de laatste tijd sterk. De werkloosheid is sinds de Duitse eenwording niet zo laag geweest en de export heeft recordhoogtes bereikt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d