Nederland stemt tegen EU-begroting

22 februari 2012 om 17:11 door Novum
Nederland stemt tegen EU-begroting

Nederland heeft de Europese begroting voor 2010 niet goedgekeurd. Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) verzette zich samen met zijn collega's van het Verenigd Koninkrijk en Zweden tegen de goedkeuring, meldt Financiën woensdag. Het was voor het eerst dat drie landen tegen stemden.

In een gezamenlijke verklaring benadrukken de drie ministers van financiën het belang van 'prudent financieel beheer van de Europese begrotingsmiddelen, zeker in tijden van crisis'. Ze wijzen erop dat de Europese Rekenkamer voor het zeventiende jaar op rij geen positieve verklaring heeft afgegeven en dat het foutenpercentage is gestegen.

Lidstaten zouden de kwaliteit van de uitgaven via de EU-begroting net zo serieus moeten nemen als bij nationale begrotingen, aldus de ministers. De EU-lidstaten moeten ieder jaar samen met het Europees Parlement hun goedkeuring verlenen aan de uitvoering van de EU-begroting door de Europese Commissie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d