Ik hou wel van mijn vriend, maar altijd samen zijn… nee

14 februari 2012 om 13:25 door Rebecca Eckler, mommyish.com
Ik hou wel van mijn vriend, maar altijd samen zijn… nee

“Je bent grappig”, zei mijn vriend nadat ik hem vertelde dat ik het wel voor me zag om maar zes dagen per week met hem samen te leven. Maar ik maakte helemaal geen grap. Ik vertelde hem de waarheid. Ik snap echt niet hoe getrouwde mensen dat doen. Ik zou willen dat getrouwde koppels wat vaker vertellen over hoe zij het voor elkaar krijgen om elke dag van de week met de ander door te brengen, hopend dat dit voor de rest van hun leven zo blijft. Er zijn zoveel boeken beschikbaar over single zijn, maar er bestaan nauwelijks boeken over de waarheid van het huwelijk en hoe het is om de rest van je leven met een ander te delen. Ik vind het erg om dit toe te geven, maar mijn ideaal zou zijn dat mijn vriend een deur verder zou wonen.

Begrijp me niet verkeerd: Ik hou meer van deze man dan elke andere man en ik wil niets liever dan de rest van mijn leven met hem delen. Maar ik wil ook wel eens een pauze, tenminste een nacht in de week. Het is niet financieel haalbaar voor ons om twee huizen naast elkaar te bezitten. Maar het is haalbaar dat hij een huis huurt, wat hij ook al doet om dichter bij de school van zijn kinderen te wonen als zij uit school komen. Zelfs nadat wij samen een baby kregen, heb ik hem verteld dat ik wel de huur wilde betalen zodat hij het huis kon houden. Zoals het nu gaat, slaapt hij daar twee nachten per week en daar kijk ik elke keer weer erg naar uit. Ik mis hem vreselijk, maar het is een goede manier van missen en na deze twee nachten kan ik niet wachten om hem weer te zien. In de tussentijd draag ik sweaters en eet ik pizza, zonder me daar druk om te maken. (Als ik met hem ben, draag ik iets sexyers in bed, een tip voor alle vrouwen!) Ik ben vijf jaar lang een alleenstaande moeder geweest en ik heb het goed gedaan.

Mijn getrouwde vrienden – niet allemaal, maar wel een aantal – zien er helemaal niet gelukkig uit in hun huwelijk. Ik geloof oprecht dat wanneer zij een pauze zouden nemen en even uit elkaar zouden gaan, bijvoorbeeld een nacht in de week, dat hun relatie beter zou worden. Toen ik eens een kop koffie met een vriendin ging drinken, zag zij daarna haar mans auto op de oprit staan. Haar gezicht betrok. Letterlijk, het betrok! Ze zei: “Oh geweldig, nu krijg ik helemaal geen werk meer af.” En ik dacht: Goh, als dit is wat een huwelijk is of wat met elkaar samen leven betekent, sla mij dan maar over.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d