HTC wil scoren met betere camera en geluid

27 februari 2012 om 15:55 door Job Halkes
HTC wil scoren met betere camera en geluid

Aan de vooravond van het Mobile World Congres in Barcelona heeft smartphonemaker HTC drie nieuwe toestellen gepresenteerd. De telefoons, onder de noemer One, moeten het nieuwe vlaggeschip worden van de fabrikant. Topstuk is de One X, gevolgd door de One S en One V.

Volgens CEO Peter Chou gaat de consument merken dat HTC de dagelijkse dingen beter gaat ervaren. "We hebben daarbij de focus op het verbeteren van de camera en een betere geluidervaring gelegd," legde hij aan zo'n 300 opgekomen journalisten uit. "Deze dingen liggen het dichtst bij de mensen. Met onze eigen Sensesoftware 4.0 hebben we de prestaties van de camera op alle vlakken verbeterd. Zo duurt het nog maar 0,7 seconden om een belangrijk moment vast te leggen. Binnen 0,2 seconden staat de autofocus automatisch scherp." Daarnaast heeft HTC een leuke feature toegevoegd bij het filmen. Zo kan je tijdens het maken van een filmpje een foto nemen.

Ook is het mogelijk om snel een serie foto's te maken. Op het scherm werden foto's getoond die met de HTC One en de iPhone 4s waren gemaakt. De foto's van laatstgenoemde toestel waren een stuk donkerder. "Wij hebben een f/2.0 lens in het toestel zitten, waardoor er 44 procent meer licht binnenkomt," aldus Chou. Naast de camera is het geluid een belangrijk speerunt voor HTC en daarom wordt de samenwerking met Beats bij dr. Dre voortgezet.

Wat verder opvalt is, is dat het toestel erg licht is. Door het gebruik van zogenaamd 'geanodiseerd' aluminium bij de S is een hoesje in principe niet meer nodig. "Dit materiaal wordt normaliter voor satelieten gebruikt en is vier keer hader dan gewoon aluminium," aldus Chou.
De telefoons zijn vanaf april te koop.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d