Foute hoerenloper op zwarte lijst geplaatst

10 februari 2012 om 08:48 door Niels Rigter
Foute hoerenloper op zwarte lijst geplaatst

Prostituees die adverteren op Kinky.nl gaan foute klanten weren. Wie agressief is, niet komt opdagen of wegloopt zonder te betalen, komt met z’n telefoonnummer op een zwarte lijst te staan.

De centrale schakelt bellers van die lijst niet meer door. Ook klanten die herhaaldelijk dronken waren tijdens prostitueebezoek, komen op de lijst te staan, net als de Belastingdienst. Kinky is met 60.000 bezoekers per dag de grootste prostitutiesite van Nederland.

De lijst is vooral bedoeld om de veiligheid voor de adverterende prostituees te vergroten, zegt Bram Jobse van Midhold, eigenaar van de ‘erotische marktplaats’. Volgens hem werken prostituees steeds minder in clubs of bordelen en steeds vaker vanuit hotels of hun eigen huis. “De veiligheid is daar meer in het geding. Via de zwarte lijst houden de vrouwen elkaar op de hoogte van risicovolle klanten.”
De lijst gaat pas volgende week in werking, maar er staan al 2.000 nummers op.

Volgens Jobse vergroot de bellijst de samenwerking tussen prostituees en komt dat goede komt. Volgens Kinky zijn meeste adverteerders zelfstandig werkende vrouwen, al erkent Jobse dat die inschatting lastig is te staven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d