Een op vijf bouwvakkers werkte door tijdens vorst

22 februari 2012 om 16:26 door Novum
Een op vijf bouwvakkers werkte door tijdens vorst

Ruim een op de vijf bouwvakkers heeft moeten doorwerken tijdens de afgelopen strenge vorstperiode. Uit een enquête van FNV Bouw blijkt woensdag dat 22 procent door moest werken van de werkgever toen de gevoelstemperatuur -6 graden of lager was. Volgens hun cao hoeven ze dan eigenlijk niet meer te werken.

Alleen als de werkgever maatregelen heeft getroffen om de werkplek minder koud te krijgen, moeten bouwvakkers toch doorwerken. Van de deelnemers aan de enquête geeft 96 procent aan op de hoogte te zijn van deze regel.

Bij 75 procent is op de bouwplaats een gevoelstemperatuur van -6 graden geconstateerd, zo wijst het onderzoek verder uit. Van de bouwvakkers zegt 28 procent dat de werkgever de bouwplaats winterklaar heeft gemaakt, terwijl dit bij 36 procent juist niet het geval was. Dertien procent geeft aan het niet te weten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d