Betaalt je studie afronden?

9 januari 2012 om 17:49 door Metro redactie

        Betaalt je studie afronden?

Die langstudeerboete dreigt. Heb jij een stok achter de deur nodig en wil je verzekerd zijn van een baan na je studie? NewSkool motiveert studenten hun studie met succes af te ronden naast een fulltime baan. Je collegegeld wordt betaald en je wordt gedetacheerd bij een gerenommeerd bedrijf. Op deze manier kun je die lening bij DUO stopzetten, terwijl je ondertussen relevante werkervaring opdoet! Klinkt te mooi om waar te zijn? We leggen het verder uit.

Wat biedt NewSkool?
Naast een fulltime baan met een goed salaris, betaalt NewSkool ook nog eens het collegegeld en studieboeken, eventuele examenkosten en de reiskosten van en naar de instelling.
Je salaris stijgt naarmate de werkervaring toeneemt, maar ook als de studieresultaten toenemen. NewSkool hecht bovendien veel waarde aan ontwikkeling en begeleiding. Zo worden er veel werkgerelateerde trainingen georganiseerd, waarvoor certificaten te behalen zijn.

Als je je studie afgerond hebt
Als je werkgever je opleiding betaalt, moet je vaak een concurrentiebeding ondertekenen. Een concurrentiebeding houdt in dat je niet zomaar naar een concurrerend bedrijf kan overstappen. Bij NewSkool is dit niet het geval. NewSkool ziet het als zijn uitdaging om het werk zo leuk en leerzaam te houden dat de medewerkers niet weg wíllen. Na het afstuderen biedt NewSkool de mogelijkheid om over te stappen naar één van NewSkool's klanten.

Voorbeelden van bedrijven waar je voor kunt komen te werken
Voorbeelden van klanten van NewSkool zijn: het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Gemeente Amsterdam, T-Systems, Duimwaterbedrijf Dunea en Mn Services.

Functie-eisen
NewSkool zoekt studenten die graag fulltime willen werken en in deeltijd een studie willen afronden. De selectieprocedure bestaat uit 2 sollicitatiegesprekken, een capaciteitentest en een psychologisch onderzoek. Het belangrijkste is dat medewerkers beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, initiatiefrijk zijn en het leuk vinden om net dat stapje extra te zetten. Verder is affiniteit met ICT en/of financiën één van de eisen.

De bedrijfscultuur
NewSkool biedt leuke collega's en een leuke werksfeer waar hard gewerkt wordt, maar waar ook veel ruimte is voor ontspanning. Het heeft een open bedrijfscultuur waar gelijkwaardigheid hoog in het vaandel staat en er veel aandacht voor elkaar bestaat. Persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk. Er wordt hard gewerkt en gestudeerd, maar er is voldoende ruimte voor ontspanning. NewSkool is geen bedrijf van kaviaar en champagne, maar een bedrijf van chips en bier.

Wat is NewSkool?
NewSkool is een detacheringsbureau dat zich richt op mensen met een aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau, die om welke reden dan ook (nog) niet zijn afgestudeerd. Het detacheringsbureau biedt deze mensen een baan in de ICT- of financiële sector en tegelijkertijd de mogelijkheid om hun studie af te ronden. Je werkt dus fulltime en studeert deeltijd aan hbo of universiteit.

Wat zijn de ervaringen van anderen?
Studenten.net interviewde een tijd geleden Bart, die inmiddels zijn studie heeft afgerond via NewSkool. Lees het interview hier.

Zelf werken bij NewSkool?
Ben je geïnteresseerd om bij NewSkool te werken, bekijk hier dan het overzicht van alle vacatures

(Indien je nog geen account hebt op Studentenbaan.nl kun je deze gratis aanmaken en vervolgens solliciteren op de vacature. NewSkool zal vervolgens contact met je opnemen en indien zij interesse in jou hebben nemen ze contact met je op. De sollicitatieprocedure bestaat uit 2 sollicitatiegesprekken, een capaciteitentest en psychologisch onderzoek.)

Copyright © 2011 Studenten.net

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d