Hypotheek lastig voor ex-kankerpatiënt

31 december 2011 om 08:25 door © 2011 ANP
Hypotheek lastig voor ex-kankerpatiënt

RIJSWIJK (ANP) - Jonge ex-kankerpatiënten hebben grote problemen met het afsluiten van een levensverzekering of hypotheek. Het komt voor dat ze veel meer premie moeten betalen of gewoon worden geweigerd. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag, op basis van een onderzoek van het Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ) en de Universiteit van Tilburg.

Van de genezen patiënten onder de 50 jaar had bijna 60 procent problemen bij het afsluiten van een levensverzekering: de meerderheid wordt geweigerd en een vijfde moet een hogere premie betalen. Een derde ondervond hinder bij het krijgen van een hypotheek.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d