Nokia wil met een andere toon klanten winnen

16 november 2011 om 11:02 door Job Halkes
Nokia wil met een andere toon klanten winnen

Nokia wil Nederland veroveren met twee nieuwe mobieltjes die morgen in de verkoop gaan. Het ooit zo grote telefoonmerk wil met de Lumia 800 en de 710 zich terugvechten op de markt van de smartphones. Volgens Nokia Nederland-directeur Sebastiaan van Silfhout is het echter nog niet te laat.

Wat verwachten jullie van deze toestellen in Nederland?

We hebben hooggespannen verwachtingen. Met deze nieuwe telefoons met Windows Phone 7 draait het vooral om ervaren. Iedereen die dat tot nu toe heeft gedaan is enthousiast. Nu moe­ten we ervoor zorgen dat de men­sen die dit niet kennen enthousiast worden. We moeten nu bewustzijn creëren.

Hoe gaan jullie dat doen?

Onderdeel daarvan is dat wij in winkels live-demonstraties gaan geven en onze campagnes gaan we lang volhouden. We gaan een andere toon aanslaan. Weg van alle specificaties en meer vertellen wat de beleving van het toestel is. Dat is echt een trendbreuk.

Maar zijn jullie niet te laat? Andere merken zijn al veel verder.

Dat zagen wij ook en een jaar geleden hebben we gecon­sta­teerd dat het anders en beter moet. Daarbij kwamen wij uit bij Microsoft’s Windows Phone. Zij zijn sterk op het gebied van software en wij zijn enorm goed in distributie.

Iedereen die een smartphone wil, heeft er toch al één.

Nee, er is ook een nieuwe groep mensen die nog een smartphone gaat kopen. De markt is echt nog niet verzadigd. Bovendien brengen wij echt iets anders. Denk aan de integratie met X-box en de telefoon gaat het naar verwachting goed doen op de zakelijke markt met de goede integratie van Office en exchange. Als Nokia voegen we daarbij Drive, onze gratis routenavigatie. Ook zetten we er Music op die toe­gang geeft tot een collectie van 14 miljoen mp3’s. Daarnaast kun je luisteren naar gratis muziekstreams.

Wat is dan het verschil met Android en iPhone?

Het grootste verschil is dat je niet voor alles op bijvoorbeeld het gebied van sociale media een app nodig hebt. Zo worden de berichten van Facebook, Twitter en LinkedIn automatisch aan je contactpersonen toegevoegd. Je hebt daar dus geen aparte apps meer voor nodig. Ook kan je je eigen groepen samenstellen. Bijvoorbeeld je voetbal of hockey­team. Je kan ze in één keer een bericht sturen of zien wat ze melden op Facebook. En als iemand dan iets meldt, zie je dat zonder dat je een app hoeft te openen op de tegel verschijnen.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d