Honderden arrestaties na aanslagen in Kenia

25 november 2011 om 14:20 door © 2011 ANP
Honderden arrestaties na aanslagen in Kenia

NAIROBI (ANP) - De veiligheidsdiensten in Kenia hebben honderden mensen aangehouden na de dubbele bomaanslag van donderdag in de stad Garissa. Het gaat vooral om Somaliërs, die mogelijk iets te maken hebben met de terreurdaden, waarbij zeker drie mensen om het leven kwamen. Dat meldde de Keniaanse tv-zender KTN vrijdag.

De autoriteiten in Kenia vermoeden dat de radicaalislamitische organisatie al-Shabaab verantwoordelijk is voor de bomaanslagen. Het gaat mogelijk om wraakacties in verband met het militaire offensief van Kenia tegen al-Shabaab in Somalië.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d