Eenzame opsluiting Breivik opgeheven

13 oktober 2011 om 13:45 door © 2011 ANP
Eenzame opsluiting Breivik opgeheven

OSLO (ANP) - De eenzame opsluiting van de Noor Anders Behring Breivik, die in juli twee aanslagen pleegde in Noorwegen waardoor 77 mensen omkwamen, wordt opgeheven per 17 oktober in afwachting van zijn proces. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Breivik heeft bekend 22 juli in het centrum van Oslo een bomaanslag te hebben gepleegd. Hij toog vervolgens naar een jeugdkamp van de sociaaldemocratische partij op het eilandje Utoya, ten noordwesten van Oslo, en schoot er tientallen aanwezigen in koelen bloede dood. In totaal bracht hij 77 mensen om het leven. Breivik lijkt politieke motieven voor de massamoord te hebben gehad.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d