President Guinee-Bissau: Kaddafi niet welkom

16 september 2011 om 17:45 door © 2011 ANP
President Guinee-Bissau: Kaddafi niet welkom

BISSAU (ANP) - President Malam Bacai Sanha van Guinee-Bissau heeft zich vrijdag gedistantieerd van de uitlating van zijn premier vorige week dat de verdreven Libische leider Muammar Kaddafi welkom is in de vroegere Portugese kolonie. Premier Carlos Gomes Júnior zei zaterdag vanuit Kaapverdië dat Kaddafi met open armen in Guinee-Bissau zou worden ontvangen.

Bacai Sanha zei ,,bezorgd'' te zijn over de uitlating van de premier en vooral over de uitleg ervan. De president liet in een verklaring weten juist de dialoog met de nieuwe machthebbers in Libië te willen versterken.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d