Doe mee met Future Daily

1 september 2011 om 06:35 door Metro
Doe mee met Future Daily

September staat voor Metro in het teken van de toekomst. Samen met de lezers kijken we vooruit naar het jaar 2031. Hoe zal de wereld er tegen die tijd uitzien? Metro nodigt alle lezers uit om mee te denken én mee te schrijven. Op 30 september maken we namelijk een krant alsof het 2031 is.

Op futuredaily.nl kun je jouw toekomstvisie uploaden in de vorm van een artikel. Of het nu over binnenlands of buitenlands nieuws gaat, over entertaiment of over sport; laat je fantasie de vrije loop. Ook zijn we heel benieuwd naar toekomstvisies op het gebied van technologie en innovatie, mobiliteit en transport of voedsel en water. Je kunt natuurlijk je gedachten laten gaan vanuit de vragen die nu spelen. Denk aan de opwarming van de aarde, zeespiegelstijging of het opraken van de voorraden fossiele brandstoffen. Maar misschien laat je liever het tegenwoordige los en verplaats jij je naar een 2031 waar is gebleken dat de aarde en haar bewoners zich totaal anders hebben ontwikkeld dan we in 2011 dachten. Op futuredaily.nl vind je de verschillende katernen met daaronder de categorieën, waarin je jouw artikel kunt uploaden.

Je kunt drie weken lang artikelen uploaden. Via de website en via Facebook moet je zoveel mogelijk stemmen zien te verzamelen. Uit de top 50 per rubriek selecteert de deskundige jury de beste en meest originele artikelen. Deze winnende artikelen worden gepubliceerd in de papieren Future Daily op 30 september.

Metro is voor het project Future Daily een samenwerking aangegaan met Shell. Shell werkt hard aan technische ontwikkelingen voor de toekomst. “Wij willen vanuit Shell Nederlanders graag betrekken bij de toekomst. Wij zijn positief over de mogelijkheden en er nieuwsgierig naar hoe lezers de energietoekomst zien”, zegt Ewald Breunesse, manager Energie Transities bij Shell. “Future Daily is een uniek project waarbij Metro haar lezers betrekt en ook de beste artikelen die zij schrijven publiceert”, voegt hoofdredacteur van Metro, Robert van Brandwijk toe. “Wij zijn erg benieuwd naar de visie van onze lezers op de wereld in 2031 en zullen deze verhalen op 30 september toetsen aan de te verwachten realiteit van 2031.” Alle zeventien Metrolanden publiceren op 30 september hun eigen Future Daily.

Het is natuurlijk prachtig je toekomstbeeld te delen met bijna twee miljoen lezers, maar er is meer te winnen. De schrijvers van de drie meest originele artikelen winnen een iPad.

Metro nodigt je van harte uit jouw toekomstbeeld met de wereld te delen. Ga naar Futuredaily.nl en doe mee.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d